Mandelgaver og raflegaver

december 3, 2013 by Anders Larsen

Her op til jul er der mange ting man skal huske på og nå at få gjort.

Der er mange forberedelser der skal gøres og derfor står årets mandelgave måske ikke lige øverst på din to do liste.

 

Traditionen omkring mandelgaver i de danske hjem

I de fleste hjem er det nok moderen der står for at købe årets mandelgave og siden hun også står for mange af de andre juleindkøb er det svært at få tid til at være kreativ og opfindsom når det gælder mandelgaven.

Derfor ender det i mange hjem med at det bliver en æske chokolade der bliver lagt i indkøbskurven nede i supermarkedet som mandelgave.

 

Mange synes det er dejligt med chokolade i mandelgave, da familien så kan dele mandelgaven og der ikke bliver helt så mange sure miner hos dem der ikke var så heldige at få mandlen.

 

I nogle familier er det dog ikke en tradition at mandelgaven skal kunne deles og her er det helt ok med lidt venskabelig konkurrence og at drille hinanden lidt.

 

Pakkeleg og raflegaver

Det er også populært her i julen af spille pakkeleg, hvor man rafler om gaverne og ligefrem må stjæle dem fra hinanden hvis man slår det rigtige med terningerne.

 

Så ud over de mange julegaver, skal man altså også finde på nogle gode små gaver til årets mandelgave og raflegaverne til alle julefrokosterne.

 

Men hvor får man alle de gaveideer fra…

 

Få inspiration til pakker online

Som med så meget andet er der inspiration at hente på internettet så du kan finde på en mere opfindsom og utraditionel mandelgave eller små billige raflegaver.

 

Hvis din familie er fodbold interesserede og i måske skal til julefrokost i fodboldklubben eller i bare skal finde på en lille sjov gave hjemme i familien, så har fodbold shoppen Fangear.dk et stort udvalg af fodbold merchandise.

På deres hjemmeside kan du finde inspiration til de små gaver på siden her: www.fangear.dk/mandelgave/.

I nogle familier er det mere en tradition at finde på en “hade” gave, som man så pakker ind sammen med de gode raflegaver og så ender en i familien så op som “sorte per” med “hade” gaven og må beholde den indtil næste år, hvor den så kan pakkes ind igen, så man kan se om man kan komme af med den igen til et nyt uskyldigt offer.

På den måde kan man holde meget sjov med hinanden her i juletiden.

 


Ingen kommentarer

No comments yet.

Sorry, the comment form is closed at this time.