Pas på din trailer i den kolde tid

januar 26, 2016 by miras250

Pas på din trailer om vinteren

En trailer er bygget til at være udendørs, det er der intet nyt i. Du kan dog selv gøre meget for at forlænge levetiden på din trailer, og ikke mindst din trailers tilbehør.

Når din trailer står udendørs er det altid en god idé at dække den over med en trailer presenning – det forhindrer at der samler sig søer af vand i traileren, som på sigt kan skade trailerens bund og sider – i særdeleshed på træ trailere.

Pas på din trailer presenning

Det sker dog at der samler sig is, sne, sjap og søer af vand oven på trailer presenningen – og det har presenningen heller ikke godt af, da den risikerer at blive strukket og kan gå op i samlingerne. Du kan dog selv foretage dig følgende, for at undgå eller helt begrænse skader på din trailer presenning:

  • Benyt en kraftig trailer presenning – gerne ca. 650 g / m2 som er samme kvalitet som lastvognspresenning. Du kan finde en trailer presenning i høj kvalitet til en lav pris her
  • Benyt presenningsbøjler, som giver et naturligt fald på presenningen. Om du skal benytte en, to eller tre presenningsbøjler er afhængigt af længden på traileren. Ofte er 2 tilstrækkeligt.
  • Udskift evt. din presenningssnor hvis den er blevet slap og flosset.

Beskyt dine bremser

Alle trailere indregistreret i Danmark med en tilladt totalvægt på 751 kg eller derover skal være udstyret med bremser. Er din trailer udstyret med bremser, bør du ikke trække håndbremsen, hvis traileren skal stå stille i mere en 3 dage og ALDRIG når der er frost.

I stedet bør du benytte stopklodser, som sikrer at traileren bliver hvor den skal, uden at trailer bremserne tager skade. Stopklodser til trailer er heldigvis en lille investering som dog giver god mening.

Tjek dit trailerstik

Kulde, fugt, sne og frost tager hårdt på dit trailerstik. Skal du ud og køre med din trailer i denne kolde tid, bør du kontrollere dit trailerstik ekstra grundigt for – og kontrollere lyset en ekstra gang.

Skulle det ske at dit trailerstik har lidt overlast i den kolde vinter, kan du finde både 7 pol og 13 pol trailerstik her – både han stik til traileren og hun stik til bilen. Under hver enkelt stik finder du ligeledes et trailerstik diagram.

Jeg anbefaler altid at du udskifter dit trailerstik med et af samme type og med skrue terminaler – det giver den absolut bedste forbindelse til de strømførende dele.

 


Ingen kommentarer

No comments yet.

Sorry, the comment form is closed at this time.