Trægulve og deres vedligeholdelse

januar 26, 2016 by Steen M. Nielsen

Det vigtigste i dit hus er gulvet, det bruges og slides dagligt mange gange og hele tiden.
Træ er selv om det ikke står i skoven længere, et levende materiale, så vil du sikre din bolig et ordentligt indeklima, er trægulv det sikre valg.
Trægulv har behov for minimal vedligeholdelse, dog vil det være en god ide med en ugentlig gulvvask. Husk! At støvsuge gulvet, inden gulvask, på den måde undgår du nemlig mange skrammer og dybe ridser i gulvet. Er skaden sket, ringes der til et gulvservicefirma. Gulvservicefirmaet kender alle trægulve og deres behandling, men ikke nok med det, der er også penge at spare.

Det rigtige valg
Hvis du selv vælger at gøre det, vil det mange gange tilfælde være en dyrere løsning, da slibepapiret er ret dyrt og produkterne er til en anden pris. Og tit vil der også være slibeskader til følge. Inden du vælger et gulvservicefirma vil det være en idé at se firmaets hjemmeside og vælge et firma med erfaring. Det sikre dig at det er håndværkere der er klar over hvad de har med at gøre. De kan også bedre rådgive dig i valg af gulvbehandlingen. De fleste firmaer giver dig gerne et tilbud.

Gulvafslibning kontra Gulvafhøvling
Gulvafhøvling udføres i de tilfælde hvor gulvafslibning ikke er nok. Gulvservicefirmaerne har ekspertise og erfaring til at vurdere om det er det dit gulv behøver. Ofte har ældre gulve brug for afhøvling og efterfølgende gulvafslibning, for at sikre et godt resultat. Forskellen på en gulvafslibning og en gulvafhøvling er, at gulvafslibningen foregår med sandpapir og giver et glat resultat klar til efterbehandlingen. Afhøvling foregår med knive, hvilket retter gulvet op og fjerner skævheder og dybe ridser. Det kræver erfaring at lave et flot og holdbart gulv. Erfaring, som gulvservicefirmaerne er i besiddelse af, og som de bruger hver eneste dag i deres arbejde, når kunder søger professionel, råd og vejledning om bl.a. afhøvling af gulve. Afhøvling bør kun laves af professionelle håndværkere, da gulvet måske allerede har været afhøvlet flere gange, det gælder især de gamle trægulve.

Behandling af trægulve
Gulvservicefirmaer kan sørge for både afhøvling, afslibning og efterbehandling enten med lud, olie, lak eller voks der gør gulvet så flot som nyt. Det vil være en god ide at lytte til fagmanden med hensyn til hvilken efterbehandling der skal vælges. Den efterbehandling som gulvservicefirmaet giver gulvet vil du efterfølgende kunne gøre selv med de samme produkter, da de vil kunne købes i det samme mærke. Inden firmaerne starter på opgaven vil der være en grundig dialog med dig som kunde og gulvservicefirmaet, så forventninger ønsker og behov er afstemt. Når arbejdet er påbegyndt, bliver de fleste tilfælde færdige samme dag. Så er dit gulv igen klar til den daglige trafik af dig og hvem der ellers går på gulvet.
Vær opmærksom på: Hvis du har husdyr som hunde eller katte der går rundt på dine trægulve vil det måske gøre at de skal behandles lidt oftere på grund at ridserne fra deres klør, det betyder ikke at den efterbehandling gulvservicefirmaet har givet dit gulv har været dårlig


Ingen kommentarer

No comments yet.

Sorry, the comment form is closed at this time.