Planlæg en god sommer

marts 15, 2012 by Anker

Sommeren nærmer sig med hastige skridt, og forberedelserne i fuld gang. Forberedelserne til hvad, tænker du nok – sommeren kommer jo uanset hvad.

Javist gør den det, men vil man have det bedste ud af årstiden, tror jeg på, at man må gøre sig visse forberedelser. Venter du for længe, går det ud over kvalitetstiden, du kunne have brugt i haven eller på stranden, så jo før du kommer i gang, desto bedre. Dagens indlæg er en hyldest til sommeren og de fornøjelige tider, der lurer lige om hjørnet.

Sommerplanlægning

Første gang jeg nævnte for min kone, at vi skulle forberede os på sommeren, vendte hun det hvide ud af øjnene. Hun vidste, at jeg var et ordensmenneske, men at jeg nu også ville til at planlægge en årstid, hvor vi oveni købet af tre ugers slap-af-ferie, blev dog alligevel for meget for hende. Hun meldte sig ud af planlægningsarbejdet med det samme.

At hun ikke ville være med i planlægningen, gjorde mig sådan set ikke noget. Jeg vidste, at hun i løbet af sommeren ville få se, at der var noget om snakken. En sommer bliver bare bedre, når den er planlagt. Og nu til sagen: Hvordan planlægger man en sommer?

Forberedelser

Planlægning klinger måske lidt hult, og det er måske også at overgøre arbejdet at kalde det dét. I bund og grund er der nemlig bare tale om organiseret forberedelsesarbejde, der skal forebygge stress og travlhed i sommermånederne. Jeg vil ikke have, at noget pludselig kommer bag på mig, når jeg har ferie og egentlig burde slappe af.

En af de første ting, der skal forberedes, er selvfølgelig havemøblerne. De skal tages ned fra loftet, pakkes ud af presseginnen, garagen, eller hvor du nu måtte have gemt dem vinteren over – og så skal de samles. Det tager typisk en halv dags tid, hvis man har havemøbler af træ, og da den halve dag nødigt skulle gå af min ferie, fordeler jeg hellere arbejdet ud over weekenderne i forsommeren. Kan du se, hvor jeg vil hen?

Inden ferien starter, er du selvfølgelig også nødt til at have grillen klar til brug. Risten skal være ren, du skal have købt lavasten, og du kan så småt begynde at undersøge priser på gasflasker til grill. Vi skulle nødigt have, at grillen ikke er klar til brug, når man har ferie og gerne bare vil slappe af med god mad og vin ved grillen. Bare på med dit bedste arbejdstøj og i gang – det betaler sig, når ferien starter.


Ingen kommentarer »

No comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *