Rengøring af dine møbler

november 15, 2013 by koekkeneksperten

I disse tider er det særligt populært at tage på loppemarkeder, auktioner og genbrugsstationer for at finde brugte ting og møbler til hjemmet. Desværre kan man sommetider opleve, at de brugte sager har en ubehagelig lugt. Måske kender du det også, hvis du på et tidspunkt har været heldig at arve noget fra et familiemedlem. Efter at have fået arvestykket hjem, opdager man, at det desværre lugter gammelt og muggent eller af tobaksrøg. Hvordan fjerner man lugten?

Fjern lugten fra dine møbler

Lugten fra dine møbler, tøj og andre ting med stofbetræk kan fjernes på forskellige måder. Den absolut nemmeste måde at slippe for ubehagelige lugtgener er at aflevere dine møbler, ting eller tøj hos et rensningsfirma, som er specialiseret og har det fornødne udstyr og midler til at fjerne den dårlige lugt. Det er blot også den dyreste løsning af de muligheder, der foreligger.

Der findes andre metoder, som du selv kan udføre for at fjerne lugten fra møbler, tøj mv. Hvis du har mulighed for at sætte dine møbler udendørs på en dag, hvor det også blæser, har du mulighed for at lade møblerne lufte og få banket dem. Hvis møblerne stadig lugter lidt, når du igen tager dem ind, kan du fjerne den sidste lugt ved at sætte en skål med eddike fx under sofaen, hvor hverken børn eller husdyr kan komme til.

Hvis du ikke har mulighed for at sætte dine møbler udendørs, kan du lave en blanding af varmt vand og eddike. Med en klud påfører du blandingen på din sofa, eller så sofaen bliver gennemblødt, men den skal vædes blidt. Vælg gerne en dag, hvor det er tørt vejr udendørs, og åbn vinduerne, så sofaen tørrer hurtigere. Lad blandingen virke i et par timer, og gentag processen.

Er lugten ekstra slem, kan du også vælge at bruge Rodalon til at rense din sofa. Rodalon findes både til udendørs og indendørs brug. Det mest hensigtsmæssige er naturligvis at købe Rodalon til indendørs brug. Hvis du køber den til udendørs brug og ikke har mulighed for at stå udenfor under brug, er det vigtigt, at du laver blandingen tyndere end normalt. Rodalon kan fx købes hos JYSK.

Forsvinder lugten stadig ikke fra dine møbler, og vil du ikke bekoste en møbelrensning hos professionelle, kan du vælge midlertidigt at købe tæpper eller lagner til at lægge på møblerne som betræk. Ønsker du i stedet helt at udskifte dine møbler, kan du finde et stort udvalg af flotte møbler til lave priser hos JYSK. Sortimentet hos JYSK passer til ethvert behov og enhver smag.


Ingen kommentarer

No comments yet.

Sorry, the comment form is closed at this time.