Sådan får du flere kunder – SEO

april 18, 2016 by Steen M. Nielsen

Mange nye webshop eller hjemmeside ejere, tror fejlagtigt at søgetrafikken og dermed kunderne strømmer helt automatisk til deres nye hjemmeside så snart den er lagt på nettet. Dette sker ikke automatisk, faktisk vil den kun kunne findes hvis man kender den eksakte url, altså hjemmesidens adresse. Der kan faktisk gå mange måneder inden den blive synlig på nogle enkelte søgeord på søgemaskinerne såsom Google og Bing mfl. Også selvom siden er SEO Optimeret – Og er den så det?

Er din hjemmeside SEO Optimeret?
Faktisk er mange hjemmesider ikke SEO Optimeret, også selvom den har været i hænderne på såkaldte SEO-Eksperter. Dette skyldes at ufattelig mange såkaldte ”SEO Eksperter” simpelthen ikke gør deres arbejde godt nok, og det giver ofte et dårligt ry til de få SEO-Specialister, der faktisk kan deres arbejde.

Nogle oplever at deres side pludselig ikke kan findes på de søgeord, som de tidligere lå på første side af Google på – Dette skyldes ofte en algoritme opdatering fra Google, ofte hører man om massehysteriet efter en opdatering fra webshop og hjemmeside ejere- Og hvis din side bliver straffet, så står det helt klart, at du ikke har haft de rette personer til at hjælpe dig med din SEO. Det er også derfor at ordet ”Linkbuilding” og “SEO-Ekspert” pludselig er blevet lidt et ”fy” ord for mange, og folk er derfor meget bange for at få lavet SEO & Linkbuilding.

Hvis du har en “aftale” med en SEO-Ekspert, eller SEO Firma, da skal du altid forlange en slut-rapport over det udførte arbejde On-Page og Off-Page (Linkprofil/-Linkbuilding), hvis din aftale er en løbende aftale, så er det tit på baggrund af at de udbygger din linkprofil – Her skal du forlange at få en månedlig rapport over nye Links og andet arbejde der er udført. Er du i tvivl om de nu har lavet det der er udført, så kontakt en rigtig god SEO Specialist – der gratis kan give dig et indblik i din Linkprofil og On-Page SEO.

I et rigtig SEO tilbud via et godt SEO Firma, da får du altid en komplet SEO Optimering, som indeholder både On-Page SEO og Off-Page SEO. Mange tror fejlagtigt at de kun skal optimere deres egen hjemmeside via optimering af overskrifter, tekster, meta koder osv. (som alle er On-Page SEO) – Men SEO består også af Off-Page SEO delen, som er den del der handler om at få opbygget en solid og stærk Linkprofil til hjemmesiden.

Nå, men hvad betyder Off-Page SEO (Linkbuilding) så for min placering på f.eks. Google & Bing? Det betyder simpelthen alt! Uden indgående links der peger på din hjemmeside, da vil den være næsten “usynlig” for søgemaskinerne og dine placeringer på søgeord vil nok ikke være ret gode.

Forestil dig at der for hvert et link, da er dette en ny vej til dit websted, hvilket betyder; flere veje, jo mere trafik vil der komme. Når søgemaskinerne skal indeksere din side, så ser de både på indholdet (On-Page) og hvor mange links (Off-Page) der peger på din side. Hvis de f.eks. skal vælge mellem to konkurrerende sider, hvor den ene side har 35 indgående links og den anden har 5 indgående links. Så vil den med de 35 indgående links højst sandsynligt blive meget bedre placeret og indekseret på de samme søgeord. Også selvom indholdet måske endda er bedre på den med de 5 indgående links.

Undersøgelse af 26 hjemmesider
I en for nylig undersøgelse af 26 tilfældige hjemmesider af www.Seo-Sem.dk, da er tendensen klar.

De fleste hjemmesider og webshops er ikke søgeoptimeret, snarere tværtimod. Ligesom der klart kunne vises eksempler på hjemmesider, der var -og stadig er i hænderne på nogle såkaldte SEO-Ekspeter, der ikke udfører deres job ordentligt, da de alle mangler vigtige grund elementer i at være søgeoptimeret.
Oversigt over de største fejl og mangler:
• Manglende Backlinks – 19 ud af 26 sider havde stort set ingen indgående links.
• Smal Linkprofil – De resterende 7 havde alle en meget smal linkprofil, hvor de indgående links alle kom fra meget få domæner.
• Manglende Nøgleord – Der var 6 hjemmesider/webshops, hvor de ønskede søgeord, ikke var at finde i enten titlen eller i beskrivelsen
• Manglende Heading Tags – Der var 15 hjemmesider/webshops, hvor de ønskede søgeord, ikke var at finde i enten Headings eller i Brødtekst.
• Manglende Billede Optimering – Der var 12 hjemmesider/webshops, hvor et eller flere billeder ikke var optimeret til web, dvs. de fyldte alt for meget, dette går ud over hastigheden.
• Manglende Robot.txt – Der var 7 hjemmesider, der alle manglede en robot.txt fil.

Dette var bare nogle af de mest grundlæggende fejl på disse sider. Ingen af de 26 sider var specielt godt søgeoptimeret.
4 af dem havde endda en længerevarende løbende kontrakt med nogle ”SEO Eksperter” til at udbygge deres linkprofil, den ene havde godt nok 600 indgående links og en anden 1100 links, men de var stort set alle sammen fra samme kilde (domæne). De to andre havde kun 7 og 23 links, dog alle igen fra kun et par enkelte domæner -og flere af disse links kom fra samarbejdspartnere, dvs. der er ikke brugt et eneste sekund på Linkbuilding.

Det er så trælst at skulle fortælle en webshop ejer, at de folk, de har haft til at lave deres SEO og Linkbuilding, ikke har gjort deres arbejde. Derfor, husk altid! Laver du en aftale omkring Linkbuilding, så få dem til at sende dig en månedlig rapport over det udførte arbejde.

Sådan får du flere kunder
Hvordan får du flere kunder via din hjemmeside? Den skal Søgeoptimeres ordentligt, og af rigtige SEO Specialister eller SEO Firma, her kan Seo-Sem.dk anbefales, da de gratis undersøger din hjemmeside, og ud fra dette giver dig et uforpligtende og grundigt SEO Tilbud.

(Ordentlig) Søgeoptimering = Mere trafik = Flere kunder

 


Ingen kommentarer

No comments yet.

Sorry, the comment form is closed at this time.