Sådan laver du din egen te

januar 26, 2016 by Kong Gulerod

Det er jo så pokkers populært for tiden at lave alting selv. “Jeg spiser kun slowfood”, og “Prøv at smag denne råkost – det er egne gulerødder fra altankassen” bliver der pralet med overalt.

En god udvikling som sætter mere fokus på gode råvarer, økologi og sund interesse for, hvad vi putter i munden.

Nu er tiden kommet til at drikke lækker, sund og hjemmelavet te. Hjemmelavet te – som du kan imponere venner og veninder med i denne kolde vinter tid. Te, som smager af mere end bittert vand og sukker.

Her vil jeg give dig lidt god inspiration og fif til at komme i gang. Det er vigtigt at huske, at kun fantasien sætter grænser for, hvordan man kan sammensætte ingredienser.

Det er super let

Det du skal bruge til at lave te er tørrede urter. Enten fra din egen have eller altan, hvis du er hardcore – ellers er det i orden at købe nogle urter fra en lækker specialbutik eller et supermarked med et ordenligt udvalg.

Disse urter og ingredienser kan bruges (og selvfølgelig alle andre urter, du kunne tænke dig at drikke!):

Anis, mynte, kamille, timian, vanilje, rosmarin, ingefær, citrongræs, muskatnød, kanel, diverse tørrede frugter og bær, etc.

Ja stort set alt… Det vigtige er bare, at det er tørrede ingredienser, hvis du laver en stor portion til opbevaring.

Kom de urter og ingredienser du kan lide op i en skål og mix det hele godt sammen. (Kan anbefale ingefær og kanel sammen – og så kom lidt frisk lime i når teen har trukket)

Nu har du din teblanding, som du kan fylde på en dåse eller anden beholder. Hvis du vil have det stående fremme kan det se flot ud i en gennemsigtig krukke af glas.

Når du fremover skal lave en kop te, tager du en tom tepose (kan købes på nettet eller i specialforretninger). I posen lægger du en god teskefuld af din teblanding. Kom derefter teposen op i en god kop eller et kaffekrus og hæld vand i, som har en temperatur på ca. 80 grader. Lad det trække 4-5 minutter og nyd derefter din hjemmelavede te.

Skal det være ekstra fint, når du eksempelvis har gæster – så kan du ’tilberede’ din te i store klare glas, og derefter tilføje mynteblade, skiver af citron eller ingefær. Det kan se rigtig flot ud, og det skinner tydeligt igennem, at det er hjemmelavet og at du er en ægte DIY person!

Jeg håber, du er blevet inspireret til at prøve kræfter med hjemmelavet te. God fornøjelse!


Ingen kommentarer

No comments yet.

Sorry, the comment form is closed at this time.