Sådan passer du godt på dine tænder

juli 3, 2018 by espergaerdetandlaegerne

Passer du godt nok på dine tænder?

Du skulle gerne beholde dine tænder hele dit liv, da de hjælper dig med at tygge den mad du indtager. Derfor bør du også huske at passe godt på dem. I denne artikel finder du en række gode råd til hvordan du bedst passer på dine tænder, samt hvilke ting du bør være opmærksom på, inden du putter i munden.

Syreholdige drikke og madvarer

Drikke som for eksempel sodavand indeholder syre, hvilket nedbryder din emalje. Derfor bør du som udgangspunkt minimere eller helt undgå indtaget af syreholdige drikke, hvis du ønsker et flot hvidt smil. Syreholdige drikke er ikke nødvendigvis usunde. For eksempel indeholder et glas vand med en skive citron i også syre. Når og hvis du har indtaget drikkevarer, der indeholder syre, er det en god ide at skylle munden efterfølgende med vand eller børste sine tænder.

Frugt indeholder også syre, faktisk meget syre. Ligesom med syreholdige drikkevarer, bør du skylle din mund eller børste dine tænder kort tid efter at du har spist frugt.

Børst tænder morgen og aften

En af forudsætningerne for sund mundhygiejne og flotte tænder, er regelmæssig og grundig tandbørstning. Som udgangspunkt bør du børste dine tænder både morgen og aften. Henover dag og nat dannes der syrebelægninger, plak osv. på tænderne. Springer man tandbørstningen over lidt for ofte eller ikke er grundig nok, kan man risikere at danne huller. Den eneste udvej på dette problem er desværre en tur til tandlægen, og det er sjældent billigt. Husker du din regelmæssige tandbørstning, er du i hvert fald godt på vej.

Regelmæssig kontrol

Vi ved det alle sammen godt. Det er aldrig behageligt at gå til tandlæge, og det er som oftest frygten for at der skulle være noget galt med vores tænder eller frygten for hvad besøget ved tandlægen vil koste, der får os til at blive væk. Lad os blive enige om, at dette ikke er løsningen, tværtimod. Ved at gå regelmæssigt til tandlæge og overholde dine kontroltider, er du med til at forebygge tandproblemer, hvilket i sidste ende kan spare dig for mange penge, sammenlignet med at skulle have lavet et større indgreb. Dette er nemlig hvad konsekvensen kan være, hvis du undgår at gå til tandlæge.

Hvis du gør dit hjemmearbejde, så klarer tandlægen resten. Denne tandlæge i Espergærde står klar til passe godt på dine bisser. De er kendt for at være flinke og effektive, og ikke mindst meget hensynsfulde hvis du for eksempel lider af tandlægeskræk.


Ingen kommentarer »

No comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *