Slips

juli 7, 2013 by Billig-Mode

Denne artikel skal udelukkende handle om beklædningsgenstanden slips. Jeg vil komme ind på en masse spændende og lærerige information om slips, som forhåbentlig vil gøre dig en del klogere. Derudover vil jeg komme ind på selve modetrenden omkring slips.

Hvad er et slips?

For at begynde helt nede på jorden vil det være relevant at vide hvad definitionen på et slips egentlig er. Et slips er en lang, sammenfoldet stofstrimmel, som bindes omkring halsen og går ned til lige omkring buksekanten.

Historien om slips

Slips blev første gang brugt af mænd tilbage i 1800-tallet. Der er altså tale om et accesorie, der har eksisteret i rigtig mange år. På trods af at det primært er mænd der bruger slips, så har slips også været populært blandt kvinder tilbage i 1900-tallet. Et slips ses ofte til et jakkesæt, men kan også bare bruges til en skjorte.

Hvem bruger slips?

Stort set alle mænd uanset alder bruger slips. Det er dog primært mænd i alderen 25-50 der bruger slips. Slips er de seneste par år blevet mere populære blandt unge fyre, som oftest bare bruger slipset sammen med en nystrøget skjorte. Før i tiden blev slips mest brugt blandt ældre mænd, der var langt over 50 år gammel. Tendensen viser at målgruppen for slips bliver yngre og yngre.

Hvilke slips findes der?

Først og fremmest kan man opdele slips i størrelser. Der er både smalle slips, som måler cirka 3-6 cm. i bredden, og så er der brede slips med en bredde på omkring 8-12 cm. i breden. Smalle slips er uden tvivl de mest populære for i tiden, mens brede slips var mest populære førhen.

Udover størrelse på slipset er der også forskellige kvaliteter indenfor slips. Den bedste kvalitet er uden tvivl silke, som også er den dyreste. Dernæst er der bomuld og polyester, som er det der bruges mest og samtidig er meget billigere.

Slips kan købes i et utal af farver og mønstrer. De mest populære slips er naturligvis de ensfarvede, men også stribede slips og slips med diverse mønstrer er blevet et temmeligt stort hit. Noget nyt der er kommet frem de seneste par år er strikkede slips, som vi nok kommer til at se mere til de næste par år.

Hvornår kan man bruge et slips?

Man kan både bruge et slips til fest og fritid. Der er rigtig mange forretningsmænd, der bærer slips hver eneste dag for at fremstå mere professionel. Dog er der ingen tvivl om at slips bruges mest til festlige lejligheder. Slips kan bruges til alle former for arrangementer og fester.

Artiklen er skrevet af Martin fra www.styleguy.dk


Ingen kommentarer »

No comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *