Udklædning er sjovt og populært

november 3, 2016 by JeMo

Gennem de seneste cirka 10 år er udklædning blevet mere og mere populært i Danmark. Hvor udklædning i festlige kostumer tidligere var forbeholdt børn, og noget man primært så i forbindelse med fastelavn og sidste skoledag har det i de senere år ligeledes grebet de voksne.

Det er der selvfølgelig mange gode grunde til. De primære er vel nok, at udvalget af kostumer – også til voksne – er langt større i dag end for blot få år siden. Priserne er til gengæld generelt blevet lavere (ikke mindst som følge af det store udbud og den kraftige konkurrence online). Og så er udklædning jo ganske enkelt bare sjovt – for store som for små.

Alle børn elsker udklædning, og leg hvor udklædningstøj indgår har vel altid været et sikkert hit for de små. Men sandheden er jo at kostumer, hatte, masker osv. er lige så sjovt for voksne som for børn. Voksne har blot i højere grad end børn behov for en passende lejlighed/god undskyldning for at springe i et festligt kostume, og blive en anden for en stund. Og her har vi endnu en af grundene til den stigende popularitet som udklædning nyder godt af hos de voksne. Antallet og udbredelsen af såkaldte temafester, som enten fordrer eller i hvert fald kraftigt indbyder til kostumer, er steget markant i Danmark. En af de førende udbydere af kostumer i Danmark – til private såvel som teatre landet over – er Dramashop. Hos Dramashop finder du kort sagt alt til udklædning – fra kostumer og masker til parykker og teatersminke – til meget konkurrencedygtige priser, og af meget høj kvalitet.

Tænk blot på halloween, som for få år siden blev anset for ærkeamerikansk – ja næsten udansk. I dag fejrer både børn og voksne halloween i stor stil med alt hvad det indebærer af “slik eller ballade”, udskårne græskar og uhyggelige halloween kostumer. Halloween fejres desuden med maner i Tivoli, i Legoland og masser af andre forlystelsesparker landet over.

Vi kan også nævnte oktoberfest – de store bierfester som har deres udspring fra Sydtyskland. Efterhånden har enhver større dansk by med respekt for sig selv en egen oktoberfest, ligesom denne herlige ølfest i stor stil bruges i forbindelse med firmafester og private temafester. Det charmerende og sjove tyrolertøj er et kapitel for sig selv, og konceptet med store fadøl, det robuste tyske køkken, glad schlager-pop og de sjove kostumer har vundet mange danskeres hjerter.

Udover disse to store begivenheder – det giver ung som gammel den perfekte lejlighed til at iklæde sig et fantastisk kostume – kan også nævnes udbredte temafester som til eksempel 80er fester og 90er fester. Herlige fester hvor man med et glimt i øjet hylder et årti med alt hvad der til dette hører af udklædning, musik og gastronomi der hittede på det tidspunkt. Nostalgi på den sjove måde!.

Så børnene kan altså ikke længere have alle de sjove kostumefester for sig selv – og de synes uden tvivl også at det er morsomt, at de voksne gerne vil lege med. Og de fleste voksne vil også sande, at kostumefester simpelthen bare er lidt sjovere end andre fester.


Ingen kommentarer »

No comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *