Valg af tøj

maj 6, 2014 by mkj@eventa.dk

Når der skal købes tøj er der flere forskellige faktorer som man bør tage med i betragtning inden man begynder at shoppe. For det første skal man lave en lille behovsanalyse. Det behøver ikke være noget hvor man udarbejder en rapport, men vil man undgå impulskøb, skal man på forhånd vide hvad det er man mangler og hvad det er man er på udkig efter.

Herefter er det vigtigt at få afgjort om det er noget tøj som skal bruges meget eller lidt, og derfra kan man så vurdere hvor mange penge man vil bruge på at købe tøj i høj kvalitet.

Køber man eksempelvis børnetøj, vil en høj pris for høj kvalitet ikke altid være lige godt givet ud, da børnene ofte vil vokse ud af tøjet før kvalitetsforskellen fra det billige til det dyre tøj slår igennem.

Vil du købe en festkjole som du forventer at skulle bruge en enkelt gang til en temafest, til en nytårsaften, eller til en helt bestemt fest, kan du godt finde en kjole som ser fantastisk ud men som ikke nødvendigvis er i høj kvalitet, og dermed har en lavere pris. Kjolen skal nok holde til den ene, eller de få gange den skal bruges.

Arbejdstøj er derimod noget tøj som benyttes meget ofte og dermed bliver det også slidt meget. Her vil en høj kvalitet og dermed højere pris faktisk ofte kunne betale sig, selvom man ved at købe tøj i dårligere kvalitet til en billigere pris sparer penge ved hvert indkøb, men koster god kvalitet 1,5 * så meget som, men så måske holder 2 * så lang tid, vil det jo i længden være billigere at købe det dyre tøj i høj kvalitet frem for det billige tøj i dårlig kvalitet.

Der er også forskel på arbejdstøj, da en murer, tømrer eller anden håndværker typisk vil slide mere på arbejdstøjet end en kontoransat. Vil man gerne følge moden og skifte garderoben fire gange årligt, kan det godt blive en halvdyr fornøjelse at købe høj kvalitet, og det meste tøj vil også kunne klare sig igennem 3 måneders brug selvom kvaliteten ikke er i top.

Man kan også vælge at købe noget neutralt tøj i høj kvalitet, som nemt vil kunne mixes med alle mulige forskellige farver og mønstre, og så vælge de billige tøjprodukter til at sætte farve på tøjsammensætningen. På den måde vil du have noget lækkert tøj, men hvor du alligevel hurtigt vil kunne skifte ud og følge med moden.

Et godt eksempel på dette kunne være at en mand køber et sort Hugo Boss jakkesæt, eventuelt med et ekstra par bukser eller to. Nu kan man så vælge at købe et par hvide eller blå Eton skjorter, og så har man brugt penge på noget tøj som kommer til at holde længe.

Nu kan man så købe et par billige slips, strømper og bælter, så man på den måde vil kunne skifte rundt på farverne, og dermed følge med moden. Både jakkesættet fra Hugo Boss og skjorterne fra Eton kan købes hos Vangsgaard i Aalborg.

Er du mere til at du hele tiden kan skifte garderoben ud, kan du med de billige tøjbutikker som H&M altid finde billigt tøj som er kommet på tilbud og dermed blevet endnu billigere. Det betyder at det ikke koster så meget at skifte garderoben ud jævnligt.


Ingen kommentarer »

No comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *