Lad ikke et alkoholmisbrug tage kontrollen

juli 6, 2015 by LineM

Drikker man for meget alkohol, kan det til sidst nå et punkt, hvor det bliver svært at leve sit liv normalt. Hvis man har et misbrug af for eksempel spiritus, vil det nemlig betyde, at man er begrænset i en lang række af ting, som er nødvendige for at leve en normal hverdag i dagens Danmark. En række undersøgelser viser blandt andet, at selv en lille promille kan udfordre ens køreevne så meget, at man burde lade bilen stå i garagen. Er man inde i et decideret misbrug, stort eller småt, vil man ofte have denne lille promille i blodet, og man bør derfor agere, således at alkohollen ikke får lov at overtage det liv, man selv har opbygget.

Ræk ud efter hjælp til dit alkoholmisbrug, og du skal få den

Hvis man vil tilbage til sit normale liv, handler det først og fremmest om erkendelse af ens alkoholafhængighed. Man skal erkende, at man har alkoholproblemer, inden man kan behandle dem. Her er de venner og den familie, man har, typisk den bedste hjælp man kan få, da de uden tvivl vil kunne se, hvis man er ude på et sidespor, hvor man ikke hører hjemme. Her handler det om at lytte, når der bliver giver rådgivning, eller hvis der fortælles, at man har et problem.

Næste skridt i processen er at få hjælp ved et behandlingscenter. Dette er ikke særligt kompliceret. Der er mange tilbud til alkoholikere og misbrugere, og man kan få den hjælp, der passer bedst muligt til lige præcis det misbrug, man selv sidder med. Hvis du for eksempel gerne vil holde det skjult for offentligheden eller familie, at du går igennem denne behandling, kan du sagtens tage på arbejde i hverdagene og gå til kurser i weekenden, således at du kan vedligeholde en nogenlunde normal hverdag på det sted, hvor du arbejder.

I dag er mulighederne mange og mange alkoholambulatorier kan være fleksible i forhold til din hverdag og familie, hvis blot du er åben og modtagelig overfor den behandling der er nødvendig. Hvor lang tid det tager at blive rask, afhænger 100% af, hvor lang tid alkoholafhængigheden har stået på, og hvilke skader der er fremkommet heraf. Det er derfor altid individuelt, hvilken behandling der er det bedste valg, hvilket er noget kun en professionel alkoholbehandler kan fortælle. Herfra vil de hjælpe dig til et sundt og bedre liv, hvor det ikke er alkoholen der kontrollere din hverdag.

Find flere gode artikler omkring alkoholmisbrug på Phyto.dk


Ingen kommentarer

No comments yet.

Sorry, the comment form is closed at this time.